• 2591025643 / 2591022207
  • mail@gym-chrys.kav.sch.gr
  • Θράκης 10, Χρυσούπολη 64200

Αίθουσα Μουσικής

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Πολλοί παιδαγωγοί και μουσικοπαιδαγωγοί, όπως οι Dewey, Gardner, Dalcroze, Orff και άλλοι, έχουν επισημάνει την ισχυρή επίδραση της μουσικής στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Η μουσική βοηθάει στην γρηγορότερη αφομοίωση νέων γνώσεων και ασκεί θετική επιρροή στις επιδόσεις των παιδιών στα υπόλοιπα μαθήματα. Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της διαθεματικότητας, σε συνεργασία με άλλα γνωστικά αντικείμενα, η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως ένα χρήσιμο μέσο για τη διδασκαλία της γλώσσας, της λογοτεχνίας, των καλλιτεχνικών, της γεωγραφίας κτλ.

Το μάθημα της μουσικής γίνεται είτε στις αίθουσες των τμημάτων των παιδιών όπου υπάρχει προτζέκτορας, είτε στην αίθουσα μουσικής, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου, δίπλα στην αίθουσα «Καλιρρόη» και είναι εξοπλισμένη με όργανα, όπως μεταλλόφωνα και κάποια κρουστά όργανα όπως ντέφια, τουμπερλέκι, μαράκες. Σύντομα, με την χρηματική συμβολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η αίθουσα θα εξοπλιστεί με επιπλέον οργανάκια και επιτραπέζια μουσικά παιχνίδια, κάνοντας το μάθημα της μουσικής ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, λοιπόν, τα παιδιά όλων των τάξεων του γυμνασίου θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και θα μάθουν έννοιες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία και άλλες.