• 2591025643 / 2591022207
  • mail@gym-chrys.kav.sch.gr
  • Θράκης 10, Χρυσούπολη 64200

Συνεδρίαση του 1ου ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης στις 29/11/2023

Στις 29/11/23 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης το πρώτο Σχολικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 107 του Ν. 4823/2021.

 Στο Σχολικό Συμβούλιο εκτός από τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Συμβουλίου Σπυρίδωνα Στάμο, συμμετείχαν Καθηγητές, εκπρόσωποι Συλλόγου Γονέων, Εκπρόσωποι του Δήμου και εκπρόσωποι των μαθητών.

Κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου συζητήθηκαν όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του Γυμνασίου και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με την λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων και προτεινόμενων ενεργειών. Τα χρονίζοντα προβλήματα έχουν σχέση κυρίως με την υποχρηματοδότηση, την φύλαξη, την υγιεινή και ασφάλεια, τις αναγκαίες επισκευές, την υλικοτεχνική υποδομή κλπ

Πριν την Συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου, είχε προηγηθεί, ομόφωνη αποδοχή από τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και το 15μελές των μαθητών, της έκθεσης του Διευθυντή με θέμα: «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 1ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ &  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» 

Στη Συνεδρίαση διαπιστώθηκαν  όλα τα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των μαθητών μας και την εκπαιδευτική διαδικασία, βάζουν εμπόδια στο σχολείο και στους στόχους του και ορισμένα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών μας.  Επίσης έγιναν δεκτές οι επισημάνσεις και οι αναφορές του Συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου που ελήφθησαν ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 24/11/23.

Προτάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων και παράσταση στις επόμενες ημέρες στον Δήμαρχο Νέστου για τα παραπάνω.

O Διευθυντής

Σπυρίδων Δ. Στάμος (Msc)

Μηχανολόγος  ΠΕ82 (& ΠΕ85).